kék villa hévíz apartman szállás .. kék villa hévíz appartement ferien thermal bad heviz..kékvilla hévíz apartman termál fürdo HÉVÍZ apartman szálláshely 
hévíz apartman

 

Kék Villa Apartmanház - Hévíz

 


 

Hévíz


Hévíz a közel 5000 állandó lakost számláló város Keszthely közelében Magyarország legismertebb gyógy- és idegenforgalmi központja. A 44 400 négyzetméter vízfelületű tó a világ legnagyobb melegvízű, tőzegfenekű gyógytava. A gyógyvíz a mintegy 38 méter mélyen lévő forráskráterbol tör fel, átlagos nyári hőmérséklete 33-35°C fok, de télen sem süllyed 23°C alá, ezáltal egész évben fürödni lehet a szabadban. A tó vize különféle reumatikus, mozgásszervi, izom és idegrendszeri megbetegedéseket, nőgyógyászati bántalmakat gyógyít. A hévízi kúra nemcsak rehabilitációra való, hanem egyaránt szolgálja a megelozést, pihenést és felfrissülést is. A több tízezer évvel ezelott feltört víz jótékony hatását már a római korban felismerték, de gyógyfürdővé csak 1795-ben gróf Festetics Györgynek, a terület birtokosának kezdeményezésére alakították. A földesúr fürdőházakat létesített, állandó orvosi felügyeletet biztosított. 1800-ban már 500 vendégről írnak a korabeli dokumentumok, majd megjelentek az osztrák és német látogatók is.

Ma már a tófürdot látogatók száma meghaladja az évi másfél milliót. A fürdő és környezete 2006-tól látványosan megújult. Számos új, attraktív szolgáltatás került kialakításra, amely a gyógyászat mellett lehetőséget biztosít az egész család számára, hogy élvezhesse a hévízi fürdőzést. A nagyobb szállodákban a gyógykezelések szinte minden formája megtalálhatók. A tó és a környező égeres parkerdő természetvédelmi terület.

Az Egregy városrészen található római katolikus kápolna a 13. században épült, jelentos műemlék. Hévízen a teljeskörű gyógyászati szolgáltatást kiegészítik a színes, változatos kulturális programok, köztük az évről évre megrendezett egregyi szüreti mulatság, amely a város egyik legnevezetesebb, a vendégek körében legnépszerűbb rendezvénye. Hévíz 1998-ban elnyerte a " Virágos Európáért" verseny ezüstérmét. A városban könyvtár, filmszínház, galéria, helytörténeti múzeum várja a látogatókat. Új látványosság az egregyi városrészben található kora császárkorból származó villa, amely 2001-től kezdődően került feltárásra és 2004 szeptemberétől látogatható.

Híresek a város művészeti csoportjai: Musica Antiqua régizene együttes, a Hévízi Táncstúdió és a Városi Fúvószenekar.

Méltán híres a város új temploma, a reprezentatív városház, valamint a sportcentrum és az új bevásárlóközpont.

 

 


Bemutatkozás | AKCIÓ! | Árak | Galéria | Hévíz | Környékünk | Szállásfoglalás | Kapcsolat | Partnereink

Nyaralás, szállás, Hévíz
Apartman, Apartmanház Hévíz
Hévíz - Apartman
Kék Villa apartman Hévíz H-8380 Hévíz, Széchenyi u. 19.